Kleskap-rensing

Ett par ganger i året er det akkurat som at barnas kleskap "renner over"...! Hvilket luksusproblem! At barna har skap fulle av nyttige og unyttige klær som passer dem til en hver tid. Men akkurat i det dørene på kleskapene blir vanskelig å få lukket kjenner jeg den litt ekle magefølelsen jeg ofte får når jeg tenker på at ikke alle har det slik. Så i stedet for å banne over rotet og mengden, prøver jeg å røske meg selv i nakkeskinnet og rydde, sortere og gi bort det som ikke lenger passer, og kaste det som faktisk er utslitt. Akkurat nå hadde jeg litt tid og energi til overs og brøt løs på jenta sitt skap. Resultatet - hun har mer enn nok klær, men langt mindre enn mange. Kaster tre plagg, gir bort resten. Noe arves annet lagres for sentimentale minner og resten får de grønne kontainerene som frakter klær til barn som virkelig trenger det. Jeg liker ikke å kaste helt fine, ikke slitte klær, og har også benyttet meg av en hentetjeneste her i Trondheim som kjører klærne til Øst-Europa.

Jenta har vært nødt til å delta i denne prosessen som en slags læretime om verdens barn, men også for å prøve. Resultatet- tror hun fikk med
seg litt lærdom før klistremerkene tok oppmerksomheten. Og vi fikk oss en god latter når hun endte opp med egenkomponert antrekk... Har planer om å få henne inn i noe litt mere passende til bursdagsselskapet vi snart skal i!

3 kommentarer

Tante TuvaBassa

12.08.2012 kl.16:30

Fineste jenta! Gleder meg såååå masse til å kom opp i helga! No e sommern over også, så da ska Jenta (i følge hun selv) like nuss igjen! :D

Ingunn :)

14.08.2012 kl.09:19

Veldig greit med en opprydning innimellom - og den hentetjenesten er genial - håper bare det havner hos de som trenger det mest :)

Alexia

16.09.2012 kl.13:04

Så fin hun var, hehe!

Ellers liker jeg ikke kaste klær jeg heller- leverer de til fretex eller sender til ØstEuropa.

Skriv en ny kommentar

Wheelbug

Wheelbug

29, Trondheim

Jeg er ei 29 år gammel "jente" som er akkurat passe hverdags-lykkelig sammen Mannen, Jenta på snart 4 år og Gutten på snart 1 år, som jeg synes man skal kreve å være i en hektisk hverdag. Tok ett stort steg i forfjor høst, da jeg satte meg på skolebenken igjen, men har hittil trivdes i livet med kombinasjonen travel småbarnsmamma og stressa student. Nå er ute i sommerjobb og prøver å gi fra meg alt ansvar til Mannen som er i pappapermisjon.

Kategorier

Arkiv

hits